Verras & inspireer
Alfredo Recepten

JJD Ice Cappuccino specials voor op een zonnig terras
Hieronder de recepten:
JJD Ice Cappuccino Black Russian
Vul het cocktailglas achtereenvolgens met:
- Schenk 1 deel Vodka in het glas (ongeveer 20 – 25 ml)
- Voeg 2 of 3 delen JJD Ice Cappuccino toe (zie recept onder overige machines) of indien met
blender: +/- 28 gram JJD Ice Cappuccino poeder op 200 ml water (of melk/water 50/50) en
wat ijsblokjes toevoegen en mengen op “pulse stand” - Sprenkel een beetje Tia Maria er bovenop
- Voeg een scheutje room toe en een klein toefje slagroom
- Garneer met citroenrasp en een framboos


JJD Ice Cappuccino Amaretti
- Doe een klein laagje Amaretti koekjes in het glas
- Schenk een scheutje J.ay-J.ay’s Amaretto flavor (siroop zonder alcohol) erbij (1
doseerpompje ongeveer 15 ml) - Voeg JJD Ice Cappuccino toe (zie recept onder overige machines) of indien met de blender:
+/- 28 gram JJD Ice Cappuccino poeder op 200 ml water (of melk/water 50/50) en wat
ijsblokjes toevoegen en mengen op “pulse stand” - Spuit er een flinke toef Slagroom op
- Garneer met wat chocolade vlokken
- Serveer direct met een lange dessertlepel
Twee heerlijke Alfredo Espresso koffiecocktails
Snel te maken en heerlijk verfrissend. Eigen glaswerk kan gebruikt worden, tafelkaartjes beschikbaar.
Hieronder de recepten:
Espresso Martini
Dit heb je nodig:
- 25 ml wodka
- 25 ml kahlua
- 25 ml Alfredo Espresso
- 10 ml karamel J.ay J.ay’s
- 3 koffiebonen
- 1 hand crushed ice
- Shaker
- Martiniglas
Bereiding:
- Zet een Alfredo Espresso in een kannetje en laat afkoelen.
- Doe de wodka, koffielikeur, karamel en crushed ice in de shaker, giet er de Alfredo Espresso bij. Deksel erop en goed schudden.
- Schenk de Espresso Martini in het glas en gooi de koffieboontjes erbij. Serveer direct.


Tia Maria Tonic
Dit heb je nodig:
- 50 ml Tia Maria
- 50 ml Alfredo Espresso
- 100 ml tonic
- Zest van grapefruit of citroen
- 1 hand ijsblokjes
- Longdrink
- Rode wijnglas
Bereiding:
- Doe de ijsblokjes in het glas.
- Schenk dan de Tia Maria en de tonic over het ijs in het glas.
- Top af met de koffie en serveer er een zest van citroen of grapefruit in.
Koffiespecials
Voeg honing, kaneel en slagroom toe aan een pittige espresso en je krijgt een ‘zoete verleiding’ . Of wat dacht je van een espresso met cacao en een scheutje Drambuie… een verrassende combinatie van koffie, sinaasappel en chocolade!
Serveer deze koffiespecials in een mooi glas.
Hieronder de recepten:
Espresso Honey Cream
Dit heb je nodig:
- Honing 32 g (twee sachets)
- Dubbele espresso 60 ml
- 125 ml melk
- Gemalen kaneel
- Slagroom
Bereiding:
- Giet de honing in een glas.
- Schuim de melk op.
- Maak een dubbele espresso in een kan.
- Giet geschuimde melk in een glas op de honing.
- Giet de espresso voorzichtig in het glas om een laag te vormen.
- Voeg slagroom aan het oppervlak toe.
- Bestrooi het oppervlak van de drank met een kleine hoeveelheid kaneel.


Espresso Orange Dream
Dit heb je nodig:
- Espresso 30 ml
- Cacaopoeder: Cocaya Classic Brown stick 25 gram
- 175 ml melk
- Scheutje Drambuie
- Sinaasappelschil (geraspt)
- Slagroom
Bereiding:
- Scheutje Drambuie in het glas.
- Maak de espresso in een kan.
- Schuim de melk op met de stoompijp in de kan en voeg cacao stick toe.
- Even roeren en dan espresso toevoegen.
- Giet de inhoud van de kan op de Drambuie.
- Voeg slagroom toe aan het drankoppervlak.
- Decoreer met sinaasappelschil en een beetje cacaopoeder.
Meer bijzondere recepten serveren aan je gasten? We denken met je mee!
Wij vinden dat koffie een beleving moet zijn. Daarom komen we ieder seizoen met innovaties op het gebied van koffie en thee. Denk aan cocktails voor het zomerseizoen, maar ook aan bijzondere theesoorten voor in de herfst en winter. En wat te denken van heerlijke chococombinaties voor als het buiten koud begint te worden? We inspireren je graag!

Advies op maat