Quickscan
Referenties
Contact
  • Facebook
  • Linkedin
  • Vul de quickscan in!
Alfredo
Menu
  • Machines
    • group 25Volautomaten
    • group 15Bedrijfsapparatuur
    • group 24Espressomachines
    • group 23Overige machines
  • Assortiment
  • Referenties
  • Recepten
  • Over ons
  • Concepten
    • Sportclubs
    • Hotels
  • Downloads
  • Contact

Verras & inspireer

Alfredo Recepten

Koffie header

Bekijk de video

Pak tijdens de wintermaanden uit en serveer deze feestelijke koffiespecials aan uw gasten!

Hieronder de recepten:

Stroopwafel koffie


Dit heb je nodig:

  • 2 espresso’s van Alfredo Espresso
  • 2 el Monin karamel siroop of schenkstroop
  • 240 ml Friesche Vlag Latte Opschuimmelk
  • 2 mini stroopwafels

Bereiding:

Zet verse espresso en schuim de Friesche Vlag Latte Opschuimmelk op. Koude melk geeft het beste schuimresultaat, dus zet de melk koud voor het opschuimen.

Verdeel de karamel siroop of schenkstroop over 2 grote glazen. Schenk de opgeschuimde melk over de siroop. Giet hier daarna héél langzaam de espresso bij. De espresso sijpelt zo door de schuimlaag heen en blijft op de laag melk liggen. Zo ontstaan er mooie laagjes. Verkruimel het mini stroopwafels en decoreer met de stroopwafelkruimels.

Pumpkin spice latte


Dit heb je nodig:

  • 200 ml Alfredo Espresso
  • 2 el karamel koffiesiroop
  • 125 ml slagroom
  • 75 gr flespompoen
  • 1,5 takje rozemarijn
  • 1 el maple syrup
  • 2 el karamelsaus
  • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden

Bereiding:

Verwarm de helft van de slagroom met 2/3 van de rozemarijn 10 minuten op laag vuur. Zet de slagroom vervolgens in de koelkast en laat dit afkoelen.

Breng water aan de kook in een pan. Schil de pompoen, snijd in blokjes en kook in 10 minuten gaar. Giet de pompoen af en pureer deze samen met de koek- en speculaaskruiden en maple syrup met een pureestamper of staafmixer. Wrijf dit vervolgens door een zeef zodat er geen stukjes in de puree zitten.

Klop de rozemarijnslagroom samen met de overige slagroom stevig met een garde of mixer. Zet de koffie, meng met de pompoenpuree en roer dit door zodat het een geheel wordt.

Ris de naaldjes van de overgebleven rozemarijn en snijd deze heel fijn. Verdeel de koffie over de glazen en schep hier vervolgens de rozemarijnslagroom over. Garneer de pumpkin spice latte met de karamelsaus en fijngesneden rozemarijn.

Verras uw gasten deze zomer met deze vrolijke koffiespecials voor een echt vakantiegevoel!

Hieronder de recepten:

Corretto amaretto ice cappucino


Dit heb je nodig:

  • 400 ml Alfredo Espresso
  • 20 ml amaretto likeur of amaretto siroop
  • 150 ml barista amandeldrink
  • 8 ijsklontjes
  • 1 sinaasappel

Bereiding:

Zet de koffie en giet deze samen met de amaretto in een (schenk)kannetje. Verdeel de ijsklontjes over glazen van minimaal 200 ml en giet hier de koffie op. Schuim de amandeldrink koud op en voeg vervolgens de melk met een lepel voorzichtig toe aan de koffieglazen. De lepel gebruik je zodat de melk niet meteen mengt met de koffie.

Rasp de oranje schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Garneer de koffie met de sinaasappelrasp. Maak deze special helemaal compleet met een aantal amaretti koekjes. Genieten maar!

Latte Macchiato à la Framboise


Dit heb je nodig:

  • 100 ml Alfredo Espresso
  • 250 ml volle melk
  • 30 gr frambozensaus
  • 5 gr pistache pasta
  • 5 gr ongezouten pistachenootjes
  • 15 gr verse frambozen

Bereiding:

Verdeel de frambozensaus over glazen van minimaal 300 ml zodat er een mooie laag zichtbaar is aan de buitenkant van het glas. Schuim de helft van de melk op en laat kort afkoelen en giet op de frambozen coulis.

Zet de espresso en wacht 1 min. voordat je de espresso in de glazen schenkt zodat de melk wat steviger wordt en je mooie lagen kan maken. Schenk de espresso met een schenkkannetje langzaam in de glazen op de melk zodat er een derde laag ontstaat.

Meng de pistachepasta met de overige melk zodat er een licht groene kleur ontstaat. Schuim deze op en schep het schuim voorzichtig op de latte macchiato.

Hak de pistachenootjes grof en garneer de latte macchiato met pistache. Prik verse frambozen aan een prikker en leg op het glas. Enjoy!

JJD zomerse Ice Cappuccino specials

Hieronder de recepten:

JJD Ice Cappuccino Americano


Vul het cocktailglas achtereenvolgens met:

  1. Doe een klein laagje gecrushte Oreo koekjes in het glas
  2. Schenk een scheutje Monin vanille siroop erbij (ongeveer 15 ml)
  3. Garneer de binnenkant van het glas met chocolade saus
  4. Voeg 2 of 3 delen JJD Ice Cappuccino toe (zie recept onder overige machines) of indien met
    blender: +/- 28 gram JJD Ice Cappuccino poeder op 200 ml water (of melk/water 50/50) en
    wat ijsblokjes toevoegen en mengen op “pulse stand”
  5. Spuit er een flinke toef slagroom op
  6. Decoreer met een Oreo koekje
  7. Serveer direct met een lange dessertlepel

JJD Ice Cappuccino Coco


Vul het cocktailglas achtereenvolgens met:

  1. Doe een bolletje chocolade en vanille ijs in het glas
  2. Voeg 2 of 3 delen JJD Ice Cappuccino toe (zie recept onder overige machines) of indien met
    blender: +/- 28 gram JJD Ice Cappuccino poeder op 200 ml water (of melk/water 50/50) en
    wat ijsblokjes toevoegen en mengen op “pulse stand”
  3. Spuit er een flinke toef slagroom op
  4. Garneer met kokossnippers
  5. Serveer direct met een lange lepel

Verras uw gasten op een koude winterdag met een kruidige winterkoffie of stroopwafel koffie en biedt uw veganistische klanten de prachtige Pink koffie aan.

Hieronder de recepten:

Kruidige winterkoffie


Dit heb je nodig:

  • 6 kardemom peulen
  • 1,5 liter (plantaardige) melk
  • 200 ml Alfredo Espresso
  • 6 kaneelstokjes
  • 6 steranijs
  • 60 gram pure chocoladeschaafsel
  • 9 (kleine) zuurstokken
  • 1 spuitbus slagroom
  • 6 takjes munt

Bereiding:

Plet de kardemom peulen met een mes. Voeg toe aan een pan met de melk, kaneelstokjes en steranijs. Laat op middelhoog vuur ongeveer 20 minuten trekken, maar laat niet koken. Haal het melkmengsel door een zeef.

Pak een glas of mok met een inhoud van 250 ml. Vul de mok voor 2/3 met warme kruidige melk. Voeg een espresso toe. Top af met slagroom en garneer met chocoladeschaafsel, crushed zuurstokken en decoreer eventueel nog met munt en een zuurstokje.

Feestelijke kerstcocktail met koffie en likeur


Dit heb je nodig:

  • 12 ml Alfredo Espresso
  • 70 gr gecondenseerde melk
  • 60 ml Spaanse vanille likeur
  • 150 ml volle melk
  • 1,5 takje rozemarijn
  • 1/2 limoen
  • 1/2 tl kaneelpoeder

Bereiding:

Snijd de limoen in partjes en snijd 1 zijde 2 cm tussen de schil en het vruchtvlees in zodat de schil een stukje los komt van het vruchtvlees. Zo blijft het limoenpartje mooi aan het glas hangen.

Verdeel de gecondenseerde melk over de glazen, verdeel vervolgens de likeur over de glazen door deze langs een lepel in het glas te schenken.

Schuim de melk warm op en zet ondertussen de espresso. Laat de opgeschuimde melk voorzichtig langs een lepel op de likeur in het glas lopen. Wacht ongeveer 30 sec. zodat de melk zich vormt in het glas en schenk hier met behulp van een lepel de koffie bij.

Garneer de koffie met kaneel, strooi de kaneel door een zeef over de bovenkant van de koffie. Zet als laatste het limoentje op de rand van het glas.

Pink koffie


Dit heb je nodig:

  • 2 espresso’s van Alfredo Espresso (60 ml)
  • 40 ml bietensap
  • 30 ml kokosroom
  • 2 el palmsuiker
  •  240 ml Barista havermelk

Bereiding:

Meng het bietensap, kokosroom en palmsuiker in een pan en breng aan de kook. Laat even afkoelen. Dit is goed voor 4 Pink koffies. De helft van de siroop kan worden bewaard voor later, bewaar dit koel.

Zet de espresso. Schenk 20 ml siroop in ieder glas. Schuim de Barista havermelk op. Schenk de opgeschuimde Barista havermelk in het glas. Giet er daarna langzaam de espresso bij. De espresso sijpelt zo door de schuimlaag en blijft op de laag Barista havermelk liggen. Zo ontstaan mooie laagjes.

Twee familiebedrijven, J.J. Darboven en Hooghoudt hebben samen inspirerende koffiecocktails ontwikkeld. Volop terrasinspiratie en koffiecocktailkaarten zijn beschikbaar.

Hieronder de recepten:

Espresso Martini


Ingrediënten:

  • 50 ml Hooghoudt Sweet Spiced Genever
  • 20 ml Hooghoudt Koffie & Cacao Likeur
  • 2,5 ml simple syrup
  • 40 ml Alfredo Espresso Cremazzurro

Method: all ingredients, including ice in the shaker and shake very hard for aprox. 10 seconds. Strain in a coupette or classic cocktail glass and garnish with 3 coffee beans.

Cremazzurro & Tonic


Ingrediënten:

  • 40 ml Alfredo Espresso Cremazzurro
  • 25 ml Hooghoudt Steranijs likeur (hagel & donder)
  • Top of with premium Indian Tonic water

Method: Built over ice in a highball and garnish with an orange zest. 

Sweet Iced Cappuccino


Ingrediënten:

  • 50 ml Hooghoudt Sweet Spiced Genever
  • 25 gr. JJ. Darboven coffee powdered
  • 15 ml milk/soya milk/unsweetened cream.

Method: blender, crushed ice, lowball. 

CremaZero


Ingrediënten:

  • 65 ml Hooghoudt Zero Zero #24
  • 35 ml Alfredo Espresso Caffè
  • Top of with premium Indian Tonic water

Method: Built over ice in a highball and garnish with a Lemon zest. 

JJD Ice Cappuccino specials voor op een zonnig terras

Hieronder de recepten:

JJD Ice Cappuccino Black Russian


Vul het cocktailglas achtereenvolgens met:

  1. Schenk 1 deel Vodka in het glas (ongeveer 20 – 25 ml)
  2. Voeg 2 of 3 delen JJD Ice Cappuccino toe (zie recept onder overige machines) of indien met
    blender: +/- 28 gram JJD Ice Cappuccino poeder op 200 ml water (of melk/water 50/50) en
    wat ijsblokjes toevoegen en mengen op “pulse stand”
  3. Sprenkel een beetje Tia Maria er bovenop
  4. Voeg een scheutje room toe en een klein toefje slagroom
  5. Garneer met citroenrasp en een framboos

JJD Ice Cappuccino Amaretti


  1. Doe een klein laagje Amaretti koekjes in het glas
  2. Schenk een scheutje Monin Amaretto flavor (siroop zonder alcohol) erbij (1
    doseerpompje ongeveer 15 ml)
  3. Voeg JJD Ice Cappuccino toe (zie recept onder overige machines) of indien met de blender:
    +/- 28 gram JJD Ice Cappuccino poeder op 200 ml water (of melk/water 50/50) en wat
    ijsblokjes toevoegen en mengen op “pulse stand”
  4. Spuit er een flinke toef Slagroom op
  5. Garneer met wat chocolade vlokken
  6. Serveer direct met een lange dessertlepel

Twee heerlijke Alfredo Espresso koffiecocktails

Snel te maken en heerlijk verfrissend. Eigen glaswerk kan gebruikt worden, tafelkaartjes beschikbaar.

Hieronder de recepten:

Espresso Martini


Dit heb je nodig:

  • 25 ml wodka
  • 25 ml kahlua
  • 25 ml Alfredo Espresso
  • 10 ml karamel Monin
  • 3 koffiebonen
  • 1 hand crushed ice
  • Shaker
  • Martiniglas

Bereiding:

  1. Zet een Alfredo Espresso in een kannetje en laat afkoelen.
  2. Doe de wodka, koffielikeur, karamel en crushed ice in de shaker, giet er de Alfredo Espresso bij. Deksel erop en goed schudden.
  3. Schenk de Espresso Martini in het glas en gooi de koffieboontjes erbij. Serveer direct.
Espresso Martini
Tia Maria Tonic

Tia Maria Tonic


Dit heb je nodig:

  • 50 ml Tia Maria
  • 50 ml Alfredo Espresso
  • 100 ml tonic
  • Zest van grapefruit of citroen
  • 1 hand ijsblokjes
  • Longdrink
  • Rode wijnglas

Bereiding:

  1. Doe de ijsblokjes in het glas.
  2. Schenk dan de Tia Maria en de tonic over het ijs in het glas.
  3. Top af met de koffie en serveer er een zest van citroen of grapefruit in.

Koffiespecials

Voeg honing, kaneel en slagroom toe aan een pittige espresso en je krijgt een ‘zoete verleiding’ . Of wat dacht je van een espresso met cacao en een scheutje Drambuie… een verrassende combinatie van koffie, sinaasappel en chocolade!

Serveer deze koffiespecials in een mooi glas.

Hieronder de recepten:

Espresso Honey Cream


Dit heb je nodig:

  • Honing 32 g (twee sachets)
  • Dubbele espresso 60 ml
  • 125 ml melk
  • Gemalen kaneel
  • Slagroom

Bereiding:

  1. Giet de honing in een glas.
  2. Schuim de melk op.
  3. Maak een dubbele espresso in een kan.
  4. Giet geschuimde melk in een glas op de honing.
  5. Giet de espresso voorzichtig in het glas om een ​​laag te vormen.
  6. Voeg slagroom aan het oppervlak toe.
  7. Bestrooi het oppervlak van de drank met een kleine hoeveelheid kaneel.

Espresso Orange Dream


Dit heb je nodig:

  • Espresso 30 ml
  • Cacaopoeder:  Cocaya Classic Brown stick 25 gram
  • 175 ml melk
  • Scheutje Drambuie
  • Sinaasappelschil (geraspt)
  • Slagroom

Bereiding:

  1. Scheutje Drambuie in het glas.
  2. Maak de espresso in een kan.
  3. Schuim de melk op met de stoompijp in de kan en voeg cacao stick toe.
  4. Even roeren en dan espresso toevoegen.
  5. Giet de inhoud van de kan op de Drambuie.
  6. Voeg slagroom toe aan het drankoppervlak.
  7. Decoreer met sinaasappelschil en een beetje cacaopoeder.

Meer bijzondere recepten serveren aan je gasten? We denken met je mee!

Wij vinden dat koffie een beleving moet zijn. Daarom komen we ieder seizoen met innovaties op het gebied van koffie en thee. Denk aan cocktails voor het zomerseizoen, maar ook aan bijzondere theesoorten voor in de herfst en winter. En wat te denken van heerlijke chococombinaties voor als het buiten koud begint te worden? We inspireren je graag!

Advies op maat

Onze specialist

Bellen
Mailen
Koffie Alfredo

Bekijk de mogelijkheden

Ontvang een snel koffie advies

.

Bekijk het assortiment

.

Logo Alfredo

Alfredo Espresso is onderdeel
van J.J. Darboven B.V.

Uraniumweg 52
3812 RK Amersfoort
Bedrijfsterrein Isselt

Tel: 033 461 29 77
E-mail: info@darboven.nl

Alfredo Espresso is een merk van J.J. Darboven - Website door Draad

Quickscan - Meer info aanvragen

Vul hier je gegevens in om meer informatie te kunnen winnen over onze machines!
Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Mail ons

Contact

Bel ons

033 – 461 2977

Liever terug gebeld worden? Vul dan hieronder uw gegevens in

Scroll naar bovenzijde