2 porties
Dit heb je nodig:
- 12 ml Alfredo Espresso
- 70 gr gecondenseerde melk
- 60 ml Spaanse vanille likeur
- 150 ml volle melk
- 1,5 takje rozemarijn
- 1/2 limoen
- 1/2 tl kaneelpoeder
Feestelijke cocktail met koffie en likeur
Aan de slag!
- gemiddeld
- 20 minuten
Deze feestelijke koffiecocktail is de ultieme eyecatcher tijdens een diner, borrel of feestdagen. Doordat de cocktail uit verschillende lagen bestaat proef je bij iedere slok een nieuwe smaak combinatie. De ideale verdeling tussen romig en krachtig en het ziet er nog mooi uit ook.
- Snijd de limoen in partjes en snijd 1 zijde 2 cm tussen de schil en het vruchtvlees in zodat de schil een stukje los komt van het vruchtvlees. Zo blijft het limoenpartje mooi aan het glas hangen.
- Verdeel de gecondenseerde melk over de glazen.
- Verdeel vervolgens de likeur over de glazen door deze langs een lepel in het glas te schenken.
- Schuim de melk warm op en laat de opgeschuimde melk voorzichtig langs een lepel op de likeur in het glas lopen. Wacht ongeveer 30 sec. zodat de melk zich vormt in het glas.
- Zet ondertussen de espresso en schenk hier met behulp van een lepel de koffie bij.
- Garneer de koffie met kaneel, strooi de kaneel door een zeef over de bovenkant van de koffie. Zet als laatste het limoentje op de rand van het glas.
Deze recepten raden wij ook aan