2 porties

Dit heb je nodig:

  • 200 ml Alfredo Espresso
  • 2 el karamel koffiesiroop
  • 125 ml slagroom
  • 75 gr flespompoen
  • 1,5 takje rozemarijn
  • 1 el maple syrup
  • 2 el karamelsaus
  • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden

Pumpkin Spice Latte

Aan de slag!

  • moeilijk
  • 30 minuten
  1. Verwarm de helft van de slagroom met 2/3 van de rozemarijn 10 minuten op laag vuur. Zet de slagroom vervolgens in de koelkast en laat dit afkoelen.
  2. Breng water aan de kook in een pan. Schil de pompoen, snijd in blokjes en kook in 10 minuten gaar. Giet de pompoen af en pureer deze samen met de koek- en speculaaskruiden en maple syrup met een pureestamper of staafmixer. Wrijf dit vervolgens door een zeef zodat er geen stukjes in de puree zitten.
  3. Klop de rozemarijnslagroom samen met de overige slagroom stevig met een garde of mixer. Zet de koffie, meng met de pompoenpuree en roer dit door zodat het een geheel wordt.
  4. Ris de naaldjes van de overgebleven rozemarijn en snijd deze heel fijn. Verdeel de koffie over de glazen en schep hier vervolgens de rozemarijnslagroom over. Garneer de pumpkin spice latte met de karamelsaus en fijngesneden rozemarijn.
Deze recepten raden wij ook aan

Gerelateerde recepten