Halloween Matcha Latte

Deze spooky halloween matcha latte mag dit jaar niet ontbreken! De koffie en matcha zijne en griezelig lekkere combinatie. Durf jij hem op te drinken?

 1. Bereid de koffie volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk in de glazen.
 2. Klop de kokosroom of slagroom lobbig met de matcha en honing.
 3. Schep deze voorzichtig op de koffie.
 4. Hak de chocolade fijn en verdeel over de glazen.
 5. Decoreer met een takje munt.

Tip: hou je van een pittige koffie? Gebruik dan een (dubbele) espresso in plaats van een koffie in de special.

Pink koffie

Hier word je toch vrolijk van! Een luxe ontbijt met belegde croissant en een pink koffie. De koffie heeft zijn kleur te danken aan rode bieten en kokosroom. Nieuwsgierig naar de smaak?

 1. Meng het bietensap, kokosroom en palmsuiker in een pan en breng aan de kook. Laat even afkoelen. Dit is goed voor 4 Pink koffies. De helft van de siroop kan worden bewaard voor later, bewaar dit koel.
 2. Zet de espresso.
 3. Schenk 20 ml siroop in ieder glas.
 4. Schuim de Barista havermelk op. Schenk de opgeschuimde Barista havermelk in het glas.
 5. Giet er daarna langzaam de espresso bij. De espresso sijpelt zo door de schuimlaag en blijft op de laag Barista havermelk liggen. Zo ontstaan mooie laagjes.

Pumpkin Spice Latte

 1. Verwarm de helft van de slagroom met 2/3 van de rozemarijn 10 minuten op laag vuur. Zet de slagroom vervolgens in de koelkast en laat dit afkoelen.
 2. Breng water aan de kook in een pan. Schil de pompoen, snijd in blokjes en kook in 10 minuten gaar. Giet de pompoen af en pureer deze samen met de koek- en speculaaskruiden en maple syrup met een pureestamper of staafmixer. Wrijf dit vervolgens door een zeef zodat er geen stukjes in de puree zitten.
 3. Klop de rozemarijnslagroom samen met de overige slagroom stevig met een garde of mixer. Zet de koffie, meng met de pompoenpuree en roer dit door zodat het een geheel wordt.
 4. Ris de naaldjes van de overgebleven rozemarijn en snijd deze heel fijn. Verdeel de koffie over de glazen en schep hier vervolgens de rozemarijnslagroom over. Garneer de pumpkin spice latte met de karamelsaus en fijngesneden rozemarijn.

Stroopwafel koffie

 1. Zet verse espresso en schuim de Friesche Vlag Latte Opschuimmelk op. Koude melk geeft het beste schuimresultaat, dus zet de melk koud voor het opschuimen.
 2. Verdeel de karamel siroop of schenkstroop over 2 grote glazen. Schenk de opgeschuimde melk over de siroop en giet hier daarna héél langzaam de espresso bij. De espresso sijpelt zo door de schuimlaag heen en blijft op de laag melk liggen. Zo ontstaan er mooie laagjes.
 3. Verkruimel de mini stroopwafels en decoreer met de stroopwafelkruimels.