Frozen Cappuccino

Met het voorjaar en de zomer in aantocht is het tijd om jouw terras klaar te maken voor hoge temperaturen. Met de Arthemia Frozen Cappuccino genieten jouw gasten deze zomer van de Italiaanse klassieker in een zomers jasje.

Bereiding

Voor het maken van een Frozen Cappuccino gebruik je een Arthemia slushmachine (of een Dupon-machine*). Vul een Arthemia maatbeker van 5 liter met:

  • 2,5 liter volle UHT-melk
  • 0,5 liter water
  • 625 gram Arthemia Frozen Cappuccino-poeder

Roer het mengsel goed door met een garde en giet het in een 6-liter container van de Arthemia- of Dupon-machine. Na ongeveer 45 minuten is de Frozen Cappuccino klaar om te serveren. De Arthemia-machine is te huur van april tot en met september. Bij huur teken je een contract, waarna de machine na 30 september wordt opgehaald, gereviseerd en in winteropslag gaat.

Wat krijg je bij de huur?

  • Een 5-liter maatbeker
  • 12 Arthemia Frozen Cappuccinoglazen van 250 ml
  • Adviesprijs per glas: € 5,50 – perfect voor op het terras!

Productgegevens en machinehuur

  • 101734 – Arthemia Frozen Cappuccino 14x625gr. € 253,10/doos. 24 maanden houdbaar. Minimale besteleenheid: 1 doos van 14 zakken.
  • 103461 – Arthemia – Maatbeker 5 ltr. Frozen Cappuccino 1 stuk gratis bij huur machine. Verkoopprijs per stuk: € 9,90
  • 102920 – Arthemia – Glas 250 ml x 6. 12 stuks gratis bij huur machine. Verkoopprijs per doos: € 9,60
  • 100608 – Arthemia Frozen machine 6 liter. Vergoeding per maand op basis van 6 maanden (eerste jaar = uitzondering) € 66 per maand, met gratis maatbeker en 12 glazen Arthemia Frozen Cappuccino (indien gewenst).

Funccino Ice Cappuccino met M&M’s

  1. Neem een glas en schenk hierin de chocoladesaus.
  2. Giet de ijskoffie, bekijk het recept hier, voorzichtig op de chocoladesaus en top met de slagroom.
  3. Strooi de M&M’s over de slagroom en drizzle de overige chocoladesaus over de slagroom.

Caramel Ice Cappuccino met stroopwafel

  1. Neem een glas en schenk hierin 40 gr. van de karamelsaus onderin.
  2. Giet de ijskoffie, bekijk het recept hier, voorzichtig op de karamelsaus en top met de slagroom.
  3. Steek hier de stukjes stroopwafel in en drizzle de overige caramelsaus over de slagroom.

Sweet Iced Cappuccino

Voor zomerse dagen is deze Ice Cappuccino cocktail een aanrader. Aan de Ice Cappuccino wordt een scheutje Sweet Spiced Genever toegevoegd voor een tropische ervaring.

  1. Doe de Sweet Spiced Genever samen met de J.J.Darboven Iced Cappuccino en de gewenste melk in een blender.
  2. Schenk de mocktail in een laag cocktailglas en voeg wat crushed ice toe.
  3. Garneer met drie koffieboontjes

 

Pink koffie

Hier word je toch vrolijk van! Een luxe ontbijt met belegde croissant en een pink koffie. De koffie heeft zijn kleur te danken aan rode bieten en kokosroom. Nieuwsgierig naar de smaak?

  1. Meng het bietensap, kokosroom en palmsuiker in een pan en breng aan de kook. Laat even afkoelen. Dit is goed voor 4 Pink koffies. De helft van de siroop kan worden bewaard voor later, bewaar dit koel.
  2. Zet de espresso.
  3. Schenk 20 ml siroop in ieder glas.
  4. Schuim de Barista havermelk op. Schenk de opgeschuimde Barista havermelk in het glas.
  5. Giet er daarna langzaam de espresso bij. De espresso sijpelt zo door de schuimlaag en blijft op de laag Barista havermelk liggen. Zo ontstaan mooie laagjes.

JJD Ice Cappuccino Amaretti

  1. Doe een klein laagje gecrushte Amaretti koekjes in een hoog glas.
  2. Schenk een scheutje Monin Amaretto siroop er bij.
  3. Voeg JJD Ice Cappuccino toe, bekijk hier het recept.
  4. Spuit er een flinke toef slagroom op.
  5. Garneer met wat chocolade vlokken.
  6. Serveer direct met een lange dessertlepel.

De JJD Ice Cappuccino is gemakkelijk te maken in een blender of gebruik onze Ice Cappuccinomachine voor het maken van grotere hoeveelheden. Bekijk ook onze andere Ice Cappuccino recepten.

JJD Ice Cappuccino Coco

  1. Doe een bolletje chocolade en vanille ijs in het glas.
  2. Voeg JJD Ice Cappuccino toe, bekijk hier het recept.
  3. Spuit er een flinke toef slagroom op.
  4. Garneer met kokossnippers
  5. Serveer direct met een lange dessertlepel.

De JJD Ice Cappuccino is gemakkelijk te maken in een blender of gebruik onze Ice Cappuccinomachine voor het maken van grotere hoeveelheden. Bekijk ook onze andere Ice Cappuccino recepten.

JJD Ice Cappuccino Americano

  1. Doe een klein laagje gecrushte Oreo koekjes in een hoog glas.
  2. Schenk een scheutje Monin vanille siroop er bij.
  3. Garneer de binnenkant van het glas met chocolade saus.
  4. Voeg JJD Ice Cappuccino toe, bekijk hier het recept.
  5. Spuit er een flinke toef slagroom op.
  6. Decoreer met een Oreo koekje.
  7. Serveer direct met een lange dessertlepel.

De JJD Ice Cappuccino is gemakkelijk te maken in een blender of gebruik onze Ice Cappuccinomachine voor het maken van grotere hoeveelheden. Bekijk ook onze andere Ice Cappuccino recepten.

Latte Macchiato à la Framboise

  1. Verdeel de frambozensaus over glazen van minimaal 300 ml zodat er een mooie laag zichtbaar is aan de buitenkant van het glas. Schuim de helft van de melk op en laat kort afkoelen en giet op de frambozen coulis.
  2. Zet de espresso en wacht 1 min. voordat je de espresso in de glazen schenkt zodat de melk wat steviger wordt en je mooie lagen kan maken. Schenk de espresso met een schenkkannetje langzaam in de glazen op de melk zodat er een derde laag ontstaat.
  3. Meng de pistachepasta met de overige melk zodat er een licht groene kleur ontstaat. Schuim deze op en schep het schuim voorzichtig op de latte macchiato.
  4. Hak de pistachenootjes grof en garneer de latte macchiato met pistache. Prik verse frambozen aan een prikker en leg op het glas. Enjoy!

Corretto Amaretto Ice Cappuccino

  1. Zet de koffie en giet deze samen met de amaretto in een (schenk)kannetje.
  2. Verdeel de ijsklontjes over glazen van minimaal 200 ml en giet hier de koffie op.
  3. Schuim de amandeldrink koud op en voeg vervolgens de melk met een lepel voorzichtig toe aan de koffieglazen. De lepel gebruik je zodat de melk niet meteen mengt met de koffie.
  4. Rasp de oranje schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Garneer de koffie met de sinaasappelrasp.
  5. Maak deze special helemaal compleet met een aantal amaretti koekjes.