Jackie Collins Mocktail

Voor de feestdagen hebben wij een feestelijke mocktail gemaakt in samenwerking met Eatertainment. Met deze heerlijke Jackie Collins mocktail zet je binnen 10 minuten een echte eyecatcher op tafel. Ideaal voor bij de borrel, na een uitgebreid (kerst)diner of voor oudejaarsavond.

  1. Bereid de koffie en laat goed afkoelen.
  2. Verdeel de koude koffie over de feestelijke glazen.
  3. Meng de gin met het citroensap en de suiker en roer goed door tot de suiker is opgelost.
  4. Voeg toe aan de koffie.
  5. Snijd de citroen in schijfjes.
  6. Voeg ijsblokjes toe aan de mocktail en garneer met schijfjes citroen naar smaak.

Tip: liever zin in een cocktail? Vervang dan de alcoholvrije gin voor gin met alcohol.

Sweet Iced Cappuccino

Voor zomerse dagen is deze Ice Cappuccino cocktail een aanrader. Aan de Ice Cappuccino wordt een scheutje Sweet Spiced Genever toegevoegd voor een tropische ervaring.

  1. Doe de Sweet Spiced Genever samen met de J.J.Darboven Iced Cappuccino en de gewenste melk in een blender.
  2. Schenk de mocktail in een laag cocktailglas en voeg wat crushed ice toe.
  3. Garneer met drie koffieboontjes

 

Cremazero

Een alcoholvrije koffie-tonic cocktail met daaraan toegevoegd de authentieke receptuur van jenever maar nu van jeneverbes, lavendel en een vleugje vlierbloesem dus zero alcohol.

  1. Zet de espresso met de Caffè melange van Alfredo Espresso.
  2. Doe de likeur in een longdrink glas.
  3. Schenk de espresso over de likeur.
  4. Vul aan met Indian Tonic.
  5. Garneer met een beetje lemonzest

Cremazzurro & Tonic

Een verrassend frisse en pittige combinatie van koffie, steranijs en Tonic. De bittertjes uit de frisse Tonic worden mooi in balans gebracht met de steranijs en Italiaanse espresso.

  1. Zet de espresso met de Cremazzurro melange van Alfredo Espresso.
  2. Doe de likeur in een longdrink glas.
  3. Schenk de espresso over de likeur.
  4. Vul aan met Indian Tonic.
  5. Garneer met een beetje lemonzest

Espresso Martini

Een stevige espresso gecombineerd met een zoete en kruidige jenever geven deze Espresso Martini haar karakteristieke smaak. Smaaktonen zijn vanille, kaneel, kandij, cacao en koffie.

  1. Doe alle ingrediënten, inclusief het ijs, in de shaker.
  2. Schud ongeveer 10 seconden heel hard.
  3. Zeef in een coupette of klassiek cocktailglas.
  4. Garneer de cocktail met drie koffieboontjes.

Feestelijke cocktail met koffie en likeur

Deze feestelijke koffiecocktail is de ultieme eyecatcher tijdens een diner, borrel of feestdagen. Doordat de cocktail uit verschillende lagen bestaat proef je bij iedere slok een nieuwe smaak combinatie. De ideale verdeling tussen romig en krachtig en het ziet er nog mooi uit ook.

  1. Snijd de limoen in partjes en snijd 1 zijde 2 cm tussen de schil en het vruchtvlees in zodat de schil een stukje los komt van het vruchtvlees. Zo blijft het limoenpartje mooi aan het glas hangen.
  2. Verdeel de gecondenseerde melk over de glazen.
  3. Verdeel vervolgens de likeur over de glazen door deze langs een lepel in het glas te schenken.
  4. Schuim de melk warm op en laat de opgeschuimde melk voorzichtig langs een lepel op de likeur in het glas lopen. Wacht ongeveer 30 sec. zodat de melk zich vormt in het glas.
  5.  Zet ondertussen de espresso en schenk hier met behulp van een lepel de koffie bij.
  6. Garneer de koffie met kaneel, strooi de kaneel door een zeef over de bovenkant van de koffie. Zet als laatste het limoentje op de rand van het glas.

Corretto Amaretto Ice Cappuccino

  1. Zet de koffie en giet deze samen met de amaretto in een (schenk)kannetje.
  2. Verdeel de ijsklontjes over glazen van minimaal 200 ml en giet hier de koffie op.
  3. Schuim de amandeldrink koud op en voeg vervolgens de melk met een lepel voorzichtig toe aan de koffieglazen. De lepel gebruik je zodat de melk niet meteen mengt met de koffie.
  4. Rasp de oranje schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Garneer de koffie met de sinaasappelrasp.
  5. Maak deze special helemaal compleet met een aantal amaretti koekjes.