Jackie Collins Mocktail

Voor de feestdagen hebben wij een feestelijke mocktail gemaakt in samenwerking met Eatertainment. Met deze heerlijke Jackie Collins mocktail zet je binnen 10 minuten een echte eyecatcher op tafel. Ideaal voor bij de borrel, na een uitgebreid (kerst)diner of voor oudejaarsavond.

 1. Bereid de koffie en laat goed afkoelen.
 2. Verdeel de koude koffie over de feestelijke glazen.
 3. Meng de gin met het citroensap en de suiker en roer goed door tot de suiker is opgelost.
 4. Voeg toe aan de koffie.
 5. Snijd de citroen in schijfjes.
 6. Voeg ijsblokjes toe aan de mocktail en garneer met schijfjes citroen naar smaak.

Tip: liever zin in een cocktail? Vervang dan de alcoholvrije gin voor gin met alcohol.

Stroopwafel koffie

 1. Zet verse espresso en schuim de Friesche Vlag Latte Opschuimmelk op. Koude melk geeft het beste schuimresultaat, dus zet de melk koud voor het opschuimen.
 2. Verdeel de karamel siroop of schenkstroop over 2 grote glazen. Schenk de opgeschuimde melk over de siroop en giet hier daarna héél langzaam de espresso bij. De espresso sijpelt zo door de schuimlaag heen en blijft op de laag melk liggen. Zo ontstaan er mooie laagjes.
 3. Verkruimel de mini stroopwafels en decoreer met de stroopwafelkruimels.

Feestelijke cocktail met koffie en likeur

Deze feestelijke koffiecocktail is de ultieme eyecatcher tijdens een diner, borrel of feestdagen. Doordat de cocktail uit verschillende lagen bestaat proef je bij iedere slok een nieuwe smaak combinatie. De ideale verdeling tussen romig en krachtig en het ziet er nog mooi uit ook.

 1. Snijd de limoen in partjes en snijd 1 zijde 2 cm tussen de schil en het vruchtvlees in zodat de schil een stukje los komt van het vruchtvlees. Zo blijft het limoenpartje mooi aan het glas hangen.
 2. Verdeel de gecondenseerde melk over de glazen.
 3. Verdeel vervolgens de likeur over de glazen door deze langs een lepel in het glas te schenken.
 4. Schuim de melk warm op en laat de opgeschuimde melk voorzichtig langs een lepel op de likeur in het glas lopen. Wacht ongeveer 30 sec. zodat de melk zich vormt in het glas.
 5.  Zet ondertussen de espresso en schenk hier met behulp van een lepel de koffie bij.
 6. Garneer de koffie met kaneel, strooi de kaneel door een zeef over de bovenkant van de koffie. Zet als laatste het limoentje op de rand van het glas.

Funccino Ice Cappuccino met M&M’s

 1. Neem een glas en schenk hierin de chocoladesaus.
 2. Giet de ijskoffie, bekijk het recept hier, voorzichtig op de chocoladesaus en top met de slagroom.
 3. Strooi de M&M’s over de slagroom en drizzle de overige chocoladesaus over de slagroom.

Espresso Martini

Een stevige espresso gecombineerd met een zoete en kruidige jenever geven deze Espresso Martini haar karakteristieke smaak. Smaaktonen zijn vanille, kaneel, kandij, cacao en koffie.

 1. Doe alle ingrediënten, inclusief het ijs, in de shaker.
 2. Schud ongeveer 10 seconden heel hard.
 3. Zeef in een coupette of klassiek cocktailglas.
 4. Garneer de cocktail met drie koffieboontjes.

Latte Macchiato à la Framboise

 1. Verdeel de frambozensaus over glazen van minimaal 300 ml zodat er een mooie laag zichtbaar is aan de buitenkant van het glas. Schuim de helft van de melk op en laat kort afkoelen en giet op de frambozen coulis.
 2. Zet de espresso en wacht 1 min. voordat je de espresso in de glazen schenkt zodat de melk wat steviger wordt en je mooie lagen kan maken. Schenk de espresso met een schenkkannetje langzaam in de glazen op de melk zodat er een derde laag ontstaat.
 3. Meng de pistachepasta met de overige melk zodat er een licht groene kleur ontstaat. Schuim deze op en schep het schuim voorzichtig op de latte macchiato.
 4. Hak de pistachenootjes grof en garneer de latte macchiato met pistache. Prik verse frambozen aan een prikker en leg op het glas. Enjoy!

JJD Ice Cappuccino Classic

Voor een glas van 250 cc adviseren wij om 28-30 gram JJD Ice Cappuccino poeder, met 200 ml water en wat ijsblokjes in de blender toe doen. Binnen een paar seconden heb je een groot glas verfrissende Ice Cappuccino met een heerlijk koffiesmaak. Of maak een grote hoeveelheid met onze Ice Cappuccino machine en tap hier een glas uit.

Pumpkin Spice Latte

 1. Verwarm de helft van de slagroom met 2/3 van de rozemarijn 10 minuten op laag vuur. Zet de slagroom vervolgens in de koelkast en laat dit afkoelen.
 2. Breng water aan de kook in een pan. Schil de pompoen, snijd in blokjes en kook in 10 minuten gaar. Giet de pompoen af en pureer deze samen met de koek- en speculaaskruiden en maple syrup met een pureestamper of staafmixer. Wrijf dit vervolgens door een zeef zodat er geen stukjes in de puree zitten.
 3. Klop de rozemarijnslagroom samen met de overige slagroom stevig met een garde of mixer. Zet de koffie, meng met de pompoenpuree en roer dit door zodat het een geheel wordt.
 4. Ris de naaldjes van de overgebleven rozemarijn en snijd deze heel fijn. Verdeel de koffie over de glazen en schep hier vervolgens de rozemarijnslagroom over. Garneer de pumpkin spice latte met de karamelsaus en fijngesneden rozemarijn.

Caramel Ice Cappuccino met stroopwafel

 1. Neem een glas en schenk hierin 40 gr. van de karamelsaus onderin.
 2. Giet de ijskoffie, bekijk het recept hier, voorzichtig op de karamelsaus en top met de slagroom.
 3. Steek hier de stukjes stroopwafel in en drizzle de overige caramelsaus over de slagroom.

Corretto Amaretto Ice Cappuccino

 1. Zet de koffie en giet deze samen met de amaretto in een (schenk)kannetje.
 2. Verdeel de ijsklontjes over glazen van minimaal 200 ml en giet hier de koffie op.
 3. Schuim de amandeldrink koud op en voeg vervolgens de melk met een lepel voorzichtig toe aan de koffieglazen. De lepel gebruik je zodat de melk niet meteen mengt met de koffie.
 4. Rasp de oranje schil van de sinaasappel (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Garneer de koffie met de sinaasappelrasp.
 5. Maak deze special helemaal compleet met een aantal amaretti koekjes.